Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/vijverland.be/httpd.www/templates/golven_3_2/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Jommeke en De Lezende Jeugd

Het bronzen beeld van Jommeke werd in opdracht van Jommeke-auteur Jef Nys vervaardigd door Valeer Peirsman. Als blijk van waardering voor de inspanningen die Temse sinds 1987 levert ten bate van de strip, schonk Jef Nys het beeld aan Temse. Het werd officieel onthuld door Minister Miet Smet op 27/9/1998.

Het beeld ‘De lezende jeugd’ stelt twee zittende, lezende figuren in brons voor: een meisje dat in een boek leest en een jongeman die met een gesloten boek in de hand over haar schouder meeleest. Het lezende tweetal zit op een arduinen sokkel, die op zijn beurt is opgesteld in het midden van een natuurstenen ondergrond, die de vorm heeft van een opengeslagen boek.

Lezende Jeugd is een werk van beeldhouwer Valeer Peirsman (°Tielrode, 20/4/1932). Het werd gerealiseerd in opdracht van het gemeentebestuur in het kader van het decreet tot integratie van een kunstwerk in een door de Vlaamse Gemeenschap gesubsidieerd gebouw, in dit geval de bibliotheek.

Latitude: 51.124943 (51° 7' 29.79'' N)
Longitude: 4.211736 (4° 12' 42.25'' E)

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.