Stadsfiets

Fietsknooppunten

Er zijn vier  fietsknooppunten in de nabijheid van het verblijf.  Deze knooppunten vormen een ideale startpunt om de wijde omgeving per fiets te verkennen.

Knooppunt 91

Ga naar het kruispunt van de Binnenstraat met de Dubbelstreek. Ga naar het noorden via Kleemgatstraat.  Via het overstromingsgebied Lippenbroek komt u aan de Scheldedijk.  Sla hier links af en volg de dijk tot u aan het Drie Goten bent.  U bent nu aan knooppunt 91.

Knooppunt 69

Ga naar het kruispunt van de Binnenstraat met de Dubbelstreek.  Volg de Dubbelstreek naar het westen.  Rij door de binnendijk.
Aan het kruispunt met de Bootdijkstraat bent u aan knooppunt 69.

Knoopunt 51

Ga naar het kruispunt van de Binnenstraat met Gijven.  Volg Gijven naar het westen tot aan de Koning Albertdijk.  Aan de doorgang door deze dijk bent u aan knooppunt 51.

Knooppunt 9

Volg Gijven volledig tot aan de Scheldedijk.  U bent aan knooppunt 9.

 

Fietsverhuur

De toeristische dienst van Hamme verhuurt zowel kinder-, dames- als herenfietsen tegen een gunsttarief per dag.  Mits reservatie is dit ook op zaterdag en zondag mogelijk.
Tevens kunnen er tandems worden gehuurd.  Voor blinden of slechtzienden en hun begeleider worden deze tandems zelfs gratis ter beschikking geteld.

Tweejaarlijkse fietszoektocht

In de oneven jaren organiseert gemeente Hamme naar goede gewoonte een zomerse fietszoektocht.
Meer info hierover vindt u bij de toeristische dienst Hamme.

Fietsroutes

Fietsroute 'In het land van Filip de Pillecyn'

De fietsroute neemt je via een traject van 40 km mee langs de mooiste plekjes van Hamme. De thematocht maakt gebruik van de bewegwijzering van het fietsnetwerk Scheldeland. U volgt de groenwitte pijlen naar de knooppuntnummers zoals aangegeven in de wegbeschrijving van de brochure. Bij sommige punten kan het interessant zijn om even af te wijken van de route. Als dit het geval is wordt dit aangegeven via de cursieve tekst in de brochure.

De fietsroute loopt over een voornamelijk vlak, verhard wegdek en start aan de Mirabrug in Hamme.

De route valt te bekomen bij de Toeristische Dienst Hamme.

Fietstocht: Oude spoorwegen

Praktisch

Het traject begint op ca. 6 km van het verblijf.

 

Aandachtspunten:

  • Wie niet over een eigen fiets beschikt, kan deze huren op de Toeristische Dienst Hamme.  Deze dienst ligt op slechts 1 km van de Mirabrug (start van de route).
  • De route kan zonder problemen gecombineerd worden met andere fietsroutes langs de Mirabrug.
  • Hou er rekening mee dat de tocht moeilijk in te korten valt.