Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/vijverland.be/httpd.www/templates/golven_3_2/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Kasteel d'Ursel

Gedurende bijna vier eeuwen was het kasteel in Hingene het ‘maison de plaisance’ van de adellijke familie d’Ursel. Met de hulp van internationale ontwerpers volgden de hertogen trouw de veranderingen in de wooncultuur. De opeenvolgende aanpassingen lieten hun sporen na. Vandaag biedt het domein d’Ursel een staalkaart van vierhonderd jaar architectuur-, interieur- en tuingeschiedenis.

In zijn huidige vorm is het kasteel een uitzonderlijk voorbeeld van een achttiende-eeuwse, adellijke zomerresidentie, omringd door een typisch negentiende-eeuws landschapspark. Zowel de indeling van het gebouw als de binneninrichting zijn bijzonder mooi bewaard.

Elke verdieping heeft haar eigen karakter. Daarnaast bleef ook het parallelle systeem van bediendengangen en –kamertjes nog goed zichtbaar.

Zowel op de gelijkvloerse als op de eerste verdieping zijn bovendien de originele lambriseringen bewaard, met daarin achttiende- en negentiende-eeuwse wandbespanningen in textiel of Chinees papier.

Wolfgang d'Urselstraat 9
2880 Bornem
T: +32 (0)3 820 60 11
http://www.kasteeldursel.be

De openingsuren van het kasteel zijn afhankelijk van de geplande activiteiten.

Latitude: 51.103387 (51° 6' 12.19'' N)
Longitude: 4.270624 (4° 16' 14.25'' E)

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.