Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/vijverland.be/httpd.www/templates/golven_3_2/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Kasteel Marnix de Sint-Aldegonde

Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde werd eind 19de eeuw gerenoveerd door architect Hendrik Beyaert. Hij bewaarde de proporties van het prachtige Renaissancekasteel gebouwd door de Spaanse edelman don Pedro Coloma.

Het geleid kasteelbezoek spitst zich toe op de 16de eeuw en de prachtige historische schilderijen van Margaretha van Oostenrijk, Karel V en Filips II dompelen de bezoeker onder in deze verwarde maar opwindende periode uit onze geschiedenis.

Het kasteel is in het bezit van een collectie 18de eeuws meubilair, prachtige gravures van Pieter Breughel de Oude, een kantkamer en een kamer met antieke poppen. De opstelling van het geheel getuigt van de passie van de eigenaars om bezoekers in een uitzonderlijk kader te ontvangen.

Als afronding van het bezoek maakt u kennis met een permanente tentoonstelling over Filips de Marnix , rechterarm van Willem van Oranje. Zij brengt hulde aan de auteur van de Nederlandse nationale hymne en van de “Biëncorf” en daarnaast burgemeester en moedige verdediger van zijn stad Antwerpen tegen Alexander Farnese.

In de bijgebouwen is een charmant museum met een verzameling perfect onderhouden koetsen ondergebracht.

Kasteelstraat 34
2880 Bornem
T: +32 (0)3 889 90 09
http://www.kasteelmarnixdesaintealdegonde.be

Kasteel Marnix de Sainte Aldegonde kan zonder afspraak worden bezocht op 15 augustus, de laatste twee zondagen van augustus en de eerste twee zondagen van september vanaf 13.30u tot 16.00u (prijs € 6 / persoon). Deuren sluiten om 17.15.

Bezoeken volgens afspraak vanaf 15 april tot 1 november (groepen van minimum 10 en maximum 20 personen)

Latitude: 51.103020 (51° 6' 10.87'' N)
Longitude: 4.216250 (4° 12' 58.50'' E)

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.