Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/4/d/d/vijverland.be/httpd.www/templates/golven_3_2/library/Designer/Content/SingleArticle.php on line 198

Havesdonckhoeve

Bij het ontstaan van het museum in 1979 koos het bestuur van Ons Klein-Brabants Boerenerf er voor om daar oud landbouwalaam en volkshuisraad uit eigen streek onder te brengen. Het in zijn eigen kader bewaren, beschermen tegen verder verval en voor de bezoeker tentoonstellen blijft de doelstelling.

Met de jaarlijkse Havesdonckhoevefeesten, telkens de zondag na 15 augustus, worden op de Havesdonckhoeve feestelijkheden georganiseerd die doen terugdenken aan het landelijk verleden.

In de houtoven van het bakhuis wordt nog regelmatig brood en speculaas gebakken. Het museum is dus geen doodse aangelegenheid. Ons Klein-Brabants Boerenerf Havesdonckhoeve vzw streeft er naar om het museum een zo volledig mogelijk geschiedkundige en educatieve waarde mee te geven. Op die manier reikt het initiatief verder dan een louter inspelen op een gevoel van nostalgie.

Nattenhaasdonk 13
2880 Bornem (Wintam)
T: +32 (0)3 889 18 47
http://www.bornem.be/musea-havesdonckhoeve.html

van pasen tot eind september elke zondag van 14 tot 17 uur

De toegang is gratis. Het initiatief kan vrij gesteund worden.

Latitude: 51.114207 (51° 6' 51.15'' N)
Longitude: 4.290496 (4° 17' 25.79'' E)

JavaScript must be enabled in order for you to use Google Maps.
However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser.
To view Google Maps, enable JavaScript by changing your browser options, and then try again.